Příběh naší kávy

Ugandská káva patří mezi nejlepší na světě. Svahy nádherné hory Elgon, která se nachází ve východní části Ugandy, jsou významným producentem nejkvalitnější arabicy. Uganda je známá širšímu světu pro mnoho věcí, gorily horské, Nil, Měsíční hory, ale káva je bezpochyby jedním z nejlepších  produktů, kterými je Uganda obdařena a která tuto krásnou perlu Afriky vnesla ve známost světu.

Naše káva pochází z malé farmy Masha Quality Coffe, rodinné kávové společnosti, založené a vedené ženami od roku 2016.
Arabicu SL 14 pěstují v regionu Sebei na svazích hory Elgon v nadmořských výškách od 1800 do 2400 m nad mořem. Vzduch je chladný a vlhký  a spolu s bohatou vulkanickou půdou tvoří dokonalé prostředí pro pěstování kávy Arabica. 
 
Sopka Mount Elgon
Tato stará sopka poskytuje bohatou půdu a odpovídající klima pro pěstování kávy. Naše káva pochází od malých drobných žen farmářek. Jde o malé rodinné farmy, vedené ženami z oblasti Kapchorwa, Kwen a Bukwo, z nadmořské výšky 1965- 2487 m. Produkují kávu plně mytou, vynikající arabicu. Káva je zde pěstována v souladu se zásadami udržitelného zemědělství, bez používání chemických hnojiv a bez pesticidů. Díky vulkanické půdě a bohatým srážkám jsou zde ideální podmínky pro pěstování vysoce kvalitní kávy Arabica. Přinášíme vám kávu z letošní sklizně 2021, kterou pro vás vypěstovaly a zpracovaly farmářky Sylvia a Annet. Přinášíme vám nejvyšší kvalitu kávy Arabica.
 
Beyond Coffe - afrika

Sběr kávy

 

Káva je ručně sbíraná, sbírají se jen zralé bobule a poté se po odstranění slupky nechávají zrna fermentovat.
 
 
Snímek obrazovky 2021-09-27 v 12.02.50
 

Zpracování a sušení kávy

 
Káva je na farmě zpracována mokrou metodou, tzv. plně mytá. Káva se poté suší na kávových roštech
 

Export kávy

 
 
Kávu nakupujeme za férové ceny , které odráží vysokou kvalitu kávy, ruční zpracování a udržitelné zemědělství. Férové ceny zaručují našim farmářkám důstojné podmínky pro jejich  život  i život jejich dětí.
 
IMG-20210626-WA0026
 

Pražení a balení kávy 

 
Zelenou kávu pražíme v Čechách, pražení kávy je složitý proces a jedná se o jeden z nejdůležitějších momentů, kterým kávové zrno projde. Pražíme v malých lokálních pražičkách tzv. na střed, medium a vždy čerstvě. Pro balení kávy používáme kvalitní sáčky s aroma ventilem.
 
  
Snímek obrazovky 2021-10-25 v 15.35.12 1-minSnímek obrazovky 2021-10-25 v 15.35.34-min
 
 
 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení